Qbuzz krijgt meer ruimte in haar busstalling aan de Peizerweg in Groningen. De buren van de vervoerder, Iederz, gaan verhuizen naar een nieuw gebouw.

Het werkleerbedrijf verhuist naar nieuwbouw aan de Bornholmstraat, meldt de gemeente Groningen woensdag. Voor Iederz is het een mogelijkheid om haar huisvesting toekomstbestendig te maken. De huidige panden aan de Peizerweg en Van der Hoopstraat zijn verouderd en aan groot onderhoud toe. Daarnaast is er uitbreidingsruimte, die er op beide locaties niet is.

Het OV-bureau nam een aantal jaren geleden een deel van de Iederz-locatie aan de Peizerweg over voor de bouw van een busstalling. Het OV-bureau is eigenaar en verhuurt de stalling aan de concessiehouder. Ook de stalling is krap bemeten. In Groningen stalt Qbuzz haar bussen nog op drie andere locaties, waaronder op een ander terrein verderop aan de Peizerweg.

Met de uitbreiding van de stalling aan de Peizerweg 126 komt er meer ruimte voor de elektrische bussen en waterstofbussen. Iederz verhuist naar verwachting eind 2022. Het is niet bekend hoe lang het herontwikkelen van het terrein daarna duurt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *