De geplande uitbreiding aan de Peizerweg. Foto: OV-bureau Groningen Drenthe

Het werk voor de uitbreiding van de busstalling aan de Peizerweg in Groningen is begonnen. Wethouder Philip Broeksma heeft met de sloopkogel het eerste gedeelte van het oude pand van werkvoorzieningsschap Iederz gesloopt.

De uitbreiding is nodig om ruimte te bieden aan de nieuwe, schonere bussen op waterstof en elektriciteit. Er is bijvoorbeeld meer ruimte nodig om de bussen op te laden. Enkele jaren geleden nam het OV-bureau Groningen Drenthe als concessieverlener al een deel van het Iederz-terrein over om een stalling aan de Peizerweg te realiseren. Nu het bedrijf naar een nieuwbouwpand op Driebond is verhuisd is er ruimte om ook de rest van het terrein over te nemen en er weer één geheel van te maken, nu als busstalling.

Rond de zomervakantie zullen de eerste nieuwe bussen instromen, welke dan uiteindelijk een plekje moeten krijgen op de nieuwe stalling, die door het OV-bureau de ‘Stalling van de Toekomst’ wordt genoemd. Het OV-bureau is verantwoordelijk voor de stallingslocatie en huurt deze, ook na een eventuele wisseling van vervoerder in de toekomst, aan de concessiehouder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *