Maandag start de aannemer met het aanleggen van een zandophoging op het nieuwe gedeelte van het transferium in Haren. Daarmee starten de werkzaamheden voor de uitbreiding officieel. Dat is later dan gepland, nadat er vondsten van hoge archeologische waarde op het terrein werden gedaan.

In de krokusvakantie zullen er zandtransporten plaatsvinden. Er wordt een extra hoog zandbed gelegd zodat de grond snel inklinkt. Toch duurt dit een paar maanden. Om te voorkomen dat het terrein er tot het einde van inklinken werkeloos bij ligt worden er betonplaten als tijdelijke verharding neergelegd. Daarmee kan vanaf de week van 9 tot en met 13 maart steeds een deel van de uitbreiding al gebruikt worden.

In september is de uitbreiding helemaal klaar en gaat het volledige terrein open. De uitbreiding wordt, ondanks dat het in de gemeente Haren ligt, uitgevoerd onder supervisie van de gemeente Groningen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *