Een eerdere, tijdelijke Diepenringhalte

Wegenbouwer Broekema gaat volgende week beginnen met de aanleg van de nieuwe Centrumhalte Oost aan de Diepenring in Stad. Deze halte moet vanaf eind dit jaar de haltes op de Grote Markt vervangen.

De bussen verdwijnen van de Grote Markt als onderdeel van de plannen om het leefklimaat in de binnenstad te verbeteren. Een aantal jaren geleden werden de bussen al van het Akerkhof gehaald en kwam er een Centrumhalte bij de Westerhaven als onderdeel van deze plannen.

Aan de Diepenring komt richting het Hoofdstation een halte nabij het Provinciehuis, waar ruimte komt voor drie halterende bussen op een 65 meter lang perron. Aan de andere zijde wordt het plein voor de Stadsschouwburg ingericht als pleinachtige omgeving met een bushalte langs de weg. Aan beide zijden worden abri’s en bankjes geplaatst. Tussen de haltes en de Sint Jansstraat worden blindengeleidestroken aangelegd.

Het werk zal bij de halte bij het Provinciehuis beginnen. Men verwacht daar eind juli klaar te zijn. In augustus begint het werk aan de kant van de Stadsschouwburg. Aannemer Broekema houdt een speciale Facebookpagina bij tijdens de werkzaamheden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *