Qbuzz rijdt om wegens werk aan N34

Zaterdag wordt er grasgemaaid langs de N34 tussen de A28 en afrit Emmen West. De weg wordt volledig afgesloten. Qbuzz past de dienst van een aantal van haar lijnen aan.

Q-link 5 rijdt via de A28 en Tynaarlo. Er zijn geen haltes vervallen. Dat is anders voor de lijnen 300, 312 en 418. De Qliners zullen non-stop tussen begin- en eindpunt rijden en nachtlijn 418 rijdt een rondje. Er wordt gestopt bij het Raadhuisplein in Haren, de N34 bij Westlaren, de Brink in Zuidlaren, de haltes Markeweg en Rotonde in Annen en op het OV-knooppunt bij Gieten. Vervolgens wordt er non-stop teruggereden via N33 en A28. Qbuzz adviseert minimaal vijf minuten voor geplande vertrektijd bij de halte te staan.

Om Gieten en Borger te bedienen rijdt de speciale lijn 159 tussen Groningen en Emmen. Deze lijn rijdt via de A28 en N33 van en naar Gieten en vervolgens via de route van lijn 59 van en naar Emmen. Onderweg wordt op alle haltes gestopt. Samen met lijn 59 ontstaat er tussen Gieten en Emmen een halfuursdienst overdag. ‘s Ochtends vroeg en ‘s avonds rijdt lijn 159 ieder uur.

Tussen Groningen en Stadskanaal rijdt, naast de Qliner, lijn 158 tijdelijk. ‘s Avonds rijdt deze bus tot 21:00 uur, net als lijn 312, alleen tussen Gieten en Stadskanaal. De bus rijdt ieder uur en stopt onderweg tussen Gieten en Stadskanaal wel op alle haltes. Door de combinatie van de lijnen 158 en 159 rijdt er overdag ieder half uur een bus tussen Gieten en Groningen. ‘s Avonds sluit lijn 158 in Gieten aan op lijn 159. Tevens wordt er aangesloten op lijn 110.

Qbuzz heeft alle informatie opgenomen in haar reisplanner op www.qbuzz.nl/gd.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *