Foto: SP

De SP-fractie in de gemeente Groningen heeft twee petities gestart voor het behoud van de stadslijnen 4 en 5 in de Oosterparkwijk en Hortusbuurt in de stad. In de plannen van het OV-bureau verdwijnen beide buslijnen uit een groot gebied in deze wijken.

De SP is voor goed openbaar vervoer in de stad en vindt het onacceptabel dat bewoners van de getroffen gebieden vanaf januari vele meters verder moeten lopen om gebruik te kunnen maken van de bus. Daarnaast vindt de fractie het ook kapitaalvernietiging, omdat de haltes langs beide buslijnen vorig jaar nog verhoogd zijn voor een betere toegankelijkheid.

Bewoners rondom de betreffende routes krijgen de komende dagen een pamflet in de bus waarop zij hun handtekening kunnen zetten. In augustus halen mensen van de SP deze weer op, en zullen ze bij de reacties via internet gevoegd worden. Online de petitie tekenen kan op de afdelingswebsite van de SP Groningen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *