Petitie voor treinverbinding Groningen – Twente

Steeds meer mensen zien wel brood in een directe treinverbinding tussen Groningen en Almelo. Een petitie om de verbinding van de grond te krijgen is al meer dan 3400 keer ondertekend.

De discussie laaide in Overijssel op nadat regionale omroep RTV Oost in Twente reacties verzamelde voor haar project Verkiezingsprogramma van Overijssel. Dat richt zich op de Provinciale Staten-verkiezingen in maart.

Naar aanleiding van de discussie besloot Reizigersverniging Alma, dat de belangen van reizigers in de driehoek Almelo – Hardenberg – Ommen behartigt, de petitie te starten. Zij ziet het wel zitten de reistijd tussen Twente en het noorden van het land verkorten met een directe verbinding met Groningen, via Emmen, Stadskanaal en Veendam. Daarvoor zou alleen het spoor tussen Emmen en Stadskanaal hoeven te worden gereactiveerd.

Een dergelijke lijn zou ook een mogelijke omreisroute van- en naar Groningen opleveren wanneer er een verstoring is tussen Meppel en Zwolle. Alma pleit daar ook voor. Vorig jaar werd er onderzoek gedaan naar een verbinding tussen Groningen en Almelo door ingenieursbureau Witteveen+Bos. Volgens dit bureau kan een dergelijke lijn voor 250 miljoen euro worden gerealiseerd. Dan zal de reistijd tussen Groningen en Almelo verkort kunnen worden tot 85 minuten, een versnelling van 19 minuten.Ook regionale reizigers zouden kunnen profiteren van snellere reistijden volgens het bureau.

Gerelateerde berichten

1 thought on “Petitie voor treinverbinding Groningen – Twente”

  1. Ja eindelijk een goede verbinding tussen het noorden en oosten. Drukke steden ontlasten en beduidend minder reistijden in een regio waar veel verplaatsingen zijn over langere afstanden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *