Veel reizigers waren goed geïnformeerd, maar voor sommigen was het een totale verrassing toen zij op Station Europapark uit de trein moesten wegens werkzaamheden rond het Hoofdstation.

Er was dit weekend een treinvrije periode, waarbij helemaal geen treinen van- en naar het Hoofdstation reden. Op het Europapark kon worden overgestapt op stopbussen van NS. Reizigers van Arriva moesten via het Hoofdstation reizen.

Een station als Europapark is niet berekend op grote stromen reizigers, zo werd duidelijk. De chaos van geparkeerde fietsen op het voorplein was groot, omdat er simpelweg geen plaats meer in de bewaakte fietsenstalling was. Treinreizigers kozen er massaal voor per fiets naar het Europapark af te reizen.

In allerijl werd er zondag een mobiele koffietent aangerukt om reizigers gratis koffie aan te bieden. Dat vond gretig aftrek.

De echte drukte is op zondagavond. Toen kwamen de studenten terug naar Groningen aan het einde van de herfstvakantie. De speciale buslijn 210 reed zondagavond direct naar de Korrewegwijk, waar veel van hen wonen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *