stationassennieuwbouw

Het College van B&W in Assen heeft donderdagavond in de gemeenteraadsvergadering bekend gemaakt dat Assen in april 2017 vijftien dagen treinvrij zal zijn.

Dat is acht maanden later dan eerst gepland. Bij de werkzaamheden, waar onder meer sporen en wissels vernieuwd zullen worden, zijn speciale technici nodig. Hier zijn niet veel van beschikbaar, en ProRail heeft de weinige beschikbare technici nodig bij projecten in en rond de Randstad.

De grootste werkzaamheden tijdens de vijftien treinvrije dagen zal het inschuiven van de nieuwe perrontunnel zijn. Via deze tunnel kunnen de overige perrons, die niet direct langs het nieuwe stationsgebouw komen te liggen, worden bereikt.

Binnenkort zijn de eerste werkzaamheden op het station zichtbaar in de bouw van een tijdelijke loopbrug over de sporen.

[mappress mapid=”5″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *