gronbereikbaar-pendelbus-promotiedagen

Samenwerkingsorganisatie Groningen Bereikbaar heeft dinsdag bij de opening van de Promotiedagen in Martiniplaza het nieuwe systeem Live Traffic Groningen gepresenteerd.

Live Traffic is een samenvoeging van diverse technieken die de doorstroming in en rond de stad moeten verbeteren. Daar is ook een rol voor het openbaar vervoer in meegenomen.

Langs de invalswegen rond Groningen staan dynamische borden. Deze wijzen onder meer de weg naar de transferia rond de stad, waar vandaan frequent bussen naar de binnenstad vertrekken. De reismogelijkheden vanaf de transferia staan vervolgens ook vermeld. Daarnaast kan het systeem slim inspelen op drukte, bijvoorbeeld bij een ongeluk of rond grote evenementen. De Promotiedagen horen daar bij, daarom is het systeem daar gepresenteerd.

Groningen Bereikbaar en het OV-bureau zijn tijdens de Promotiedagen vertegenwoordigd met een stand. Qbuzz en Groningen Bereikbaar laten samen drie gratis pendelbussen rijden van P+R Haren en P+R Hoogkerk naar Martiniplaza onder lijnnummer 25.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *