icmm-hoofdstation

Twee treinritten naar Groningen staan in de top 100 van drukste treinen op basis van meldingen bij reizigersbelangenorganisatie Rover in het Meldpunt Volle Treinen. Het gaat om de trein die om 7:33 uur van Den Haag Centraal naar Groningen vertrekt (plaats 60, 51 klachten; treinnummer 725) en de trein van 17:05 uur van Rotterdam Centraal naar Groningen (plaats 81, 40 klachten; treinnummer 563).

Dat blijkt uit de cijfers die zijn gepubliceerd door RTL Nieuws. De trein vanuit Den Haag is vooral druk op het trajectdeel tussen Den Haag en Duivendrecht. Voor de trein vanuit Rotterdam geldt dat voor het deel tussen Gouda en Zwolle. Over die trein werd vooral in september geklaagd.

Al met al zijn er geen meldingen van drukte op trajectdelen in Groningen en Drenthe, maar bij het terugreizen van de Randstad naar het Noorden is de drukte goed te merken. Dat is ook te zien aan het feit dat de treinen van 15:35 en 16:35 uur van Den Haag Centraal naar Leeuwarden in de buurt van de trein van 17:05 uur naar Groningen staat in de klachten-top 100.

Rover heeft de klachten die tussen 1 januari en 30 september dit jaar binnen zijn gekomen meegeteld. 1 op de 12 mensen die zo’n klacht indient, kan door de drukte daadwerkelijk niet mee in de trein. Opmerkelijk is dat vrijwel alle klachten over de NS gaan. Over Arriva zijn er landelijk de afgelopen maand slechts 19 klachten binnengekomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *