De Nederlandse Spoorwegen zijn niet van plan om de drukke treinen in de spits en op zaterdagavond uit te breiden. Dat meldt de vervoerder vrijdag.

De NS geven aan dat er inderdaad te weinig treinen in het Noorden worden ingezet. Toch gaat de vervoerder dat voorlopig niet rechtzetten, omdat de dienstregeling en daarmee de verdeling van de treinstellen dit niet toelaat.

GroenLinks in de Staten van Groningen zei deze week al dat ‘de NS de treinstellen maar weer uit de Randstad moet halen’. De Drentse gedeputeerde Henk Brink heeft naar eigen zeggen de kwestie ook al aanhangig gemaakt bij de directie van de NS.

Opmerkelijk is dat de verbinding tussen Zwolle en Leeuwarden (gelieerd aan Groningen – Zwolle) niet te kampen heeft met te weinig capaciteit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *