Bij de aanpassingen in de busdienstregeling in de stad Groningen in september zullen er opnieuw een aantal lijnwijzigingen, ook in de nummervoering, plaatsvinden, zo heeft OV Nieuws GD vernomen.

Het OV-bureau is voornemens het lijnnummer 2 te gaan gebruiken voor de buslijn P+R Reitdiep – UMCG Noord – Station Europapark. Deze lijn stond in eerdere plannen en ook voorstellen aan de politiek genoemd als lijn 11. Met het nummer 2 wil men de Q-link-lijnen (behalve 15) in dezelfde reeks (1 tot en met 6) laten vallen. De nummers vanaf 7 worden dan gebruikt voor de reguliere stadslijnen.

Door het gebruik van lijnnummer 2 krijgt de lijn Station Noord – Korreweg – Hoofdstation – Hoornsemeer ook een nieuw lijnnummer. Dit zou het nummer 10 zijn.

Andere wijzigingen in de stad omvatten routewijzigingen rond het westelijke deel van de binnenstad. Daar wordt de Centrumhalte West bij de Westerhaven in gebruik genomen. De bussen gaan dan om de binnenstad heen rijden.

De wijzigingen gaan in op 3 september.

Een gedachte over “Opnieuw wijzigingen in lijnnummers Groningen Stad”
  1. Wat is het nut van al die veranderingen als die toch na een half jaar weer veranderd worden. Dit hadden jullie een half jaar en een jaar geleden toch ook wel kunnen bedenken?
    Of is dit gewoon iets van jullie om de burgers te plagen, want daar lijkt het wel erg op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *