Bij de invoering van de nieuwe busdienstregeling in januari krijgen veel stadslijnen ook een nieuw lijnnummer. Dit heeft te maken met de invoering van het Qlink-lijnennet en de verduidelijking voor dagjesmensen en toeristen.

Nu worden gebruikers van bijvoorbeeld P+R Hoogkerk met zeer uiteenlopende lijnnummers van de bussen naar de binnenstad. Door deze bij elkaar te leggen moet een en ander duidelijk worden.

Lijnnummer 1 vervalt. Lijn 2 is straks een gecombineerde lijn die om-en-om rijdt naar De Wijert en De Punt. Lijn 3 is de bus tussen Leek en Lewenborg en lijn 4 de lijn tussen Roden en Beijum. De lijnen 3 en 4 zullen tussen P+R Hoogkerk en P+R Kardinge een frequente Citybusdienst verzorgen met duidelijke lijnnummers. Tenslotte krijgt de huidige Citybus 22 lijnnummer 5, en gaat deze rijden tussen Annen en Station Europapark, grotendeels via de huidige route. Lijn 6 wordt de bus tussen Vinkhuizen en het Hoornsemeer.

De huidige lijn 5 gaat rijden via de huidige route van lijn 15, welke volledig via de westelijke ringweg gaat rijden. Lijn 5 zal worden vernummerd naar lijn 7. De andere lijnnummers blijven gelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *