Gekleurde lijnnummers worden beter leesbaar/ 1 minuut leestijd

Iedereen kent wel de gekleurde lijnnummers op de bussen in Groningen, Assen en Emmen. Techneuten van Qbuzz zijn in voorbereiding op de wijzigingen in de stadsdienst in Groningen bezig met een update van de kleuren.

Een groot deel van de lijnen houdt haar huidige kleur. Het getal wordt echter wit in de meeste gevallen. Daarmee wordt het lijnnummer beter leesbaar dan eerst, toen de nummers zwart waren.

Vanaf 3 september gaan de wijzigingen in de dienstregeling in Groningen Stad in. Dan rijden de lijnen 1 en 2 met de groene kleur, lijn 3 en 4 met donker- en lichtblauw, lijn 5 en 6 met licht- en donkerpaars, lijn 7 met rood, lijn 8 met donkergeel, lijn 9 met roze, lijn 10 waarschijnlijk met geel, lijn 12 met lichtgroen en lijn 15 met oranje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *