Het is sinds de nieuwe busroute langs de westkant van het Groninger centrum er is een grote ergernis; de stoplichten op de kruising van de Emmasingel en Emmabrug. Vooral busverkeer vanaf de Emmasingel linksaf richting het Emmaplein moet vaak lang wachten. De gemeente gaat begin volgend jaar de installatie aanpakken.

Er komt een nieuwe installatie die minder gevoelig is voor storingen, en ook de stoplichten op de kruisingen bij het Hoofdstation, de Hereweg en de Oosterweg worden vervangen. Dit moet de doorstroming rond het Hoofdstation verbeteren.

Op de Emmabrug komt een busstrook met speciaal verkeerslicht. Daarvoor wordt de strook voor links afslaand verkeer naar het Hoofdstation opgeofferd. Autoverkeer vanaf het Emmaplein kan straks niet meer linksaf naar de Stationsweg en wordt omgeleid via de Coehoornsingel en het Hereplein.

Met de maatregelen wordt het project van het omleiden van het busverkeer voltooid. Naar verwachting zijn deze werkzaamheden in het voorjaar van 2018 klaar.

[mappress mapid=”145″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *