De Citybuslijnen in de stad Groningen werden de afgelopen jaren ieder jaar beter gebruikt. Dit blijkt uit cijfers van het OV-bureau Groningen Drenthe welke openbaar zijn gemaakt in plannen van de regiovisie Groningen-Assen.

Vorig jaar maakten ruim twee miljoen automobilisten gebruik van de parkeerplaatsen rondom de stad. Acht jaar geleden lag dit nog rond de een miljoen. Bij de start van het Citybusnetwerk in 1995 lag het aantal gebruikers van de parkeerplaatsen na een jaar flink lager; toen werd er door iets minder dan een half miljoen automobilisten geparkeerd. Daarbij valt wel aan te tekenen dat er toen nog maar twee parkeerplaatsen waren.

Waar de Citybus in de eerste jaren vooral gebruikt werd door winkelend publiek is het grootste deel van de doordeweekse gebruikers inmiddels forens. Dit komt mede door een werkgeverscontract van het UMCG waarbij het ziekenhuispersoneel gratis gebruik kan maken van lijn 22 tussen P+R Haren en P+R Euroborg/P3. Ook daarbij valt een kanttekening te maken; in het begin van de Citybusformule reden de speciale bussen alleen op zaterdag en koopzondag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *