Uitzicht vanuit de bustunnel op de beruchte kruising

Het kruispunt van de Eemsgolaan met de Peizerweg wordt op z’n vroegst pas in 2016 aangepakt, tegelijk met de Zuidelijke Ringweg. Dit heeft de gemeente Groningen bekendgemaakt.

In mei dit jaar kwam een 12-jarig meisje op de kruising om het leven nadat zij een bus over het hoofd had gezien. Zij was het eerste dodelijke slachtoffer op de kruising. In de loop der jaren waren er al veel ongelukken gebeurd. Omwonenden uit de wijk Buitenhof zeggen dat de kruising onoverzichtelijk is. Er lopen fietspaden langs beide kanten van de rijbaan van de Eemsgolaan en de bussen op de kruisende busbaan hebben voorrang op het overige verkeer.

De gemeente zegt dat het weinig zin heeft om de kruising voor de start van de werkzaamheden aan de Ringweg aan te pakken. Daarnaast zegt men dat het kruispunt overzichtelijk genoeg is. De gemeente heeft na het dodelijke ongeluk al extra waarschuwingsborden geplaatst en de maximumsnelheid rond de kruising verlaagd naar 30 kilometer per uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *