Badstratenbuurt wil tunnel Paterswoldseweg niet/ 1 minuut leestijd

Een informatieavond over de te bouwen spoortunnel in de Paterswoldseweg is woensdag chaotisch verlopen.

ProRail gaf een zorgvuldig voorbereide presentatie over de geplande spoortunnel die het mogelijk moet maken dat er een extra sneltrein van Groningen naar Leeuwarden kan gaan rijden. Ook de busbaan vanaf P+R Hoogkerk richting het Hoofdstation zal over de tunnel heen worden geleid.

Op een enkeling na lieten alle 120 op de bijeenkomst aanwezige wijkbewoners merken niet te zitten wachten op de tunnel die de ergernis van het vele wachten voor de huidige spoorwegovergang moet oplossen. Termen als ‘onverantwoorde geldsmijterij’ gingen door de zaal in het Willem Lodewijk Gymnasium. Men is vooral bang voor de chaos waarin de omliggende wijken terechtkomen tijdens de anderhalf jaar dat de aanleg van de tunnel duurt.

De tunnel moet als alles volgens planning verloopt in 2017 in de Paterswoldseweg zijn aangebracht.

Eén reactie op “Badstratenbuurt wil tunnel Paterswoldseweg niet/ 1 minuut leestijd

  1. Klopt niet. De omwonenden maken zich vooral druk over de blijvende gevolgen. Met name vanwege de aantasting van het Badhuisplein, vrachtverkeer in twee richtingen door de Kleine Badstraat. Verkeersproblemen (onveiligheid) op de Paterswoldeweg. Etc etc.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *