De stuurgroep Extra Sneltrein Groningen-Leeuwarden heeft in samenwerking met omwonenden een voorkeursvariant gekozen voor de spoortunnel in de Paterswoldseweg.

De tunnel wordt aangelegd onder de huidige sporen, die ongeveer 75 cm worden verhoogd. In de tunnel komt een weg met aan beide zijden een fiets- en voetpad. De wijk Laanhuizen wordt aan de zuidkant van de tunnel ontsloten met een 30-kilometerweg over de tunnel naar de Grunobuurt.

Aan de noordkant is het oorspronkelijke ontwerp van de tunnel na inbreng van bewoners aangepast en komt er een ventweg om de Coop-supermarkt te kunnen bevoorraden en de parkeerplaats van tabaksfabrikant Niemeyer te bereiken. Ook aan de sociale veiligheid in en rond de tunnel is gedacht.

De gemeenteraad van Groningen neemt in september een definitief besluit over de tunnel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *