Er komt voorlopig nog geen besluit over de aanleg van de tunnel die de spoorwegovergang in de Paterswoldseweg in Groningen moet vervangen. Dit als geste van de gemeente naar omwonenden.

De gemeente, provincie en ProRail ruziën al maanden met de buurtbewoners over de tunnel. Buurtbewoners kunnen zich niet vinden in de voorgestelde plannen, onder meer omdat de gewenste tunnel gaat zorgen voor problemen met vrachtverkeer naar de Coop-supermarkt en tabaksfabriek Niemeyer, beide gelegen naast het spoor. Afgelopen week was er voor de zoveelste keer een inspraakavond die, net als eerdere avonden, chaotisch verliep. Omwonenden lieten opnieuw duidelijk weten niet blij te zijn met de besluitvormingsprocedure die de gemeente hanteert.

Om buurtbewoners tegemoet te komen heeft de gemeente besloten de uiteindelijke besluitvorming uit te stellen om eerst te kunnen onderzoeken hoe zij samen wil werken met de bewoners. De gemeente hoopt onder hen het gevoel te creëren dat zij luistert naar hun ideeën.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *