Ongeruste bewoners van de wijk Buitenhof willen woensdag zandzakken plaatsen op de kruising van de Eemsgolaan met de busbaan in de Peizerweg. Zij willen hiermee protesteren tegen de gemeente die de kruising pas in 2016 aan wil pakken.

Op de kruising gebeuren vaak ongelukken. In mei dit jaar is een 12-jarig meisje verongelukt op de kruising. De gemeente Groningen paste daarop de maximumsnelheid op de buabaan aan naar 30 kilometer per uur. Volgens de buurtbewoners lappen sommige buschauffeurs de nieuwe snelheid echter aan hun laars. Zij vinden dan ook dat de gemeente niet tot 2016 kan wachten met het aanpakken van de kruising.

Om buschauffeurs die de kruising passeren te dwingen hun snelheid te verlagen worden de zandzakken geplaatst. Bussen kunnen dan alleen stapvoets de kruising passeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *