De gemeente heeft de maximumsnelheid rond de kruising tussen de Eemsgolaan en de busbaan langs de Peizerweg omlaag gebracht naar dertig kilometer per uur. Medewerkers van de gemeente hebben de verkeersborden inmiddels geplaatst.

Aanleiding voor de snelheidswijziging is het dodelijk ongeluk in mei waarbij een 12-jarig meisje om het leven kwam. Bewoners van de nabijgelegen wijk Buitenhof hebben toen actie gevoerd voor een veiligere situatie op de kruising.

In een eerder stadium heeft de gemeente al groen asfalt aangebracht op de kruising om de verkeerssituatie te verduidelijken. Met de snelheidsbeperking is een nieuwe stap hierin genomen. De gemeente onderzoekt of er nog meer mogelijkheden zijn op de verkeersveiligheid rond de kruising te verbeteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *