Vier nieuwe stadsbussen voor Emmen/ 1 minuut leestijd

Bij de verlenging van de busconcessie met Qbuzz voor Groningen en Drenthe is de indienstname van nieuwe bussen aangekondigd. Na nieuwe streekbussen voor het hele gebied krijgt de stadsdienst van Emmen nu vier nieuwe half-hybride bussen van Mercedes-Benz.

Het gaat om Citaro-stadsbussen die voorzien van de nieuwste technieken. Zo is er een elektromotor die de dieselmotor helpt, is er een ruim ‘eiland’ aanwezig en zijn er 33 voor de stadsdienst geschikte zitplaatsen aanwezig.

De bussen komen vanaf 3 september in dienst. Daarna moeten nog wat aanpassingen worden gedaan. Zo is het ‘eiland’ aan de verkeerde kant van de bus geplaatst. De ombouw daarvan begint in oktober.

Eén reactie op “Vier nieuwe stadsbussen voor Emmen/ 1 minuut leestijd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *