Het OV-bureau laat, in samenwerking met Qbuzz en de gemeente Emmen, de komende twee weekenden extra stadsbussen rijden op de lijnen 1 tot en met 4.

Op 20 en 21 juni is er Alles Kits, een kinderfestival. Daarnaast is Emmen gastheer van het NK Wielrennen van 20 juni tot en met 5 juli. Vooral in de weekenden wordt hierbij drukte verwacht. In het laatste weekend komen bijvoorbeeld de grote Nederlandse namen bij de dames en heren naar de vlinderstad.

Op 28 juni wordt de elitewedstrijd onder de heren verreden. Om de drukte op te vangen rijden er dan speciale P+R-bussen van de Meerdijk naar het centrum van Emmen, en extra ritten op de lijnen 27, 28 en 300 rijden extra ritten.

Beide weekenden worden de routes van de Emmer stadslijnen geknipt op het NS Station, dat wil zeggen dat lijn 1 niet doorrijdt als lijn 3 en lijn 2 niet doorrijdt als lijn 4 (en andersom). Lijn 1 en 2 rijden hun eigen routes en op de beide zondagen twee keer per uur. Lijn 3 rijdt deze dagen via de Boermarkeweg en Abel Tasmanstraat, drie keer per uur en lijn 4 rijdt op 21 juni drie keer per uur en op 28 juni vier keer per uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *