De Stationsbelevingsmonitor 2023 van de NS toont aan dat reizigers de treinstations in Nederland nog altijd ongeveer gelijk waarderen als het jaar ervoor. Vooral in Groningen gaat het goed: twee stations in de provincie staan in de top 20.

Dat zijn Zuidhorn (plek 6) en Roodeschool (plek 17). Klimmen-Ransdaal in Limburg voert de landelijke lijst opnieuw aan.

Drenthe scoort behoorlijk slechter. De provincie laat gemiddeld alleen de stations in Flevoland nog achter zich. Assen wordt in Drenthe het best gewaardeerd, maar is landelijk slechts terug te vinden op een 34e plaats. Andere grote stations als Hoogeveen en Emmen horen veel lager: zij zijn terug te vinden op respectievelijk plek 233 en plek 253.

Helemaal onderaan eindigde station Lage-Zwaluwe. Dit is een station in the middle of nowhere in Brabant vlakbij een snelweg richting België. Lage-Zwaluwe is sinds de start van metingen altijd al het slechtst gewaardeerde station geweest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *