Foto: Provincie Drenthe

Op drie hubs in Drenthe zijn bij wijze van proef fietskluizen geïnstalleerd. Het gaat om de hubs in Borger, Gieten en Peize.

De kluizen zijn bedoeld als veilige fietsenstalling. Het gebruik ervan kost vijf cent per uur, met een maximum van 75 cent per dag. Het moet in het nieuwe jaar ook mogelijk zijn een maandabonnement af te sluiten. Het reserveren en openen van de kluizen werkt via een app. Er zijn ook een oplaadpunt voor elektrische fietsen, een lampje en kapstok voor bijvoorbeeld een regenpak beschikbaar in de kluis.

De hubs bevinden zich in zowel Groningen en Drenthe, en zijn belangrijke overstappunten waar verblijven prettig moet zijn. Voor iedere hub wordt een maatwerkoplossing bedacht. Als de proef slaagt, komen er op meer hubs in Drenthe fietskluizen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *