De aanbesteding van de hoogwaardig openbaar vervoerlijnen tussen Groningen en Lelystad, beter bekend als de Qliners 315, 325, 335 en 345, gaat in december van start.

Op maandag 13 december dienen vervoerders welke zich op de lijnen in willen schrijven een offerte in te leveren bij het OV-bureau Groningen Drenthe. Uitgangspunt voor het OV-bureau en de provincies Friesland en Flevoland hierbij is het behoud van de huidige dienstregeling en kwaliteit.

De huidige concessie loopt nog tot 1 juli 2011. Op deze datum zal de nieuwe concessie ingaan. Dit zal de laatste concessie op de HOV-lijnen naar Lelystad zijn, de buslijnen zullen in 2013 namelijk worden overgenomen door de Hanzelijn.

Op 25 januari 2011 wordt bekend gemaakt welke vervoerder vanaf juli de verbinding gaat uitvoeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *