Qliner Groningen – Lelystad naar Arriva/ 1 minuut leestijd

De lijnconcessie voor Qliner 315 (Groningen – Heerenveen – Lelystad v.v.) is gegund aan Arriva. Dit hebben het OV-bureau Groningen Drenthe, provincie Fryslan en provincie Flevoland bekendgemaakt.

Arriva is volgens het OV-bureau het beste uit de gunning gekomen wat betreft de voorgeschreven kwaliteit. Vanaf 1 juli 2011 tot eind 2012 rijdt Arriva de doorgaande Qliners op de verbinding Groningen-Heerenveen-Lelystad. Na deze periode wordt de treinverbinding Lelystad-Zwolle (de Hanzelijn) in gebruik genomen. Met de Hanzelijn ontstaat tussen Lelystad en het noorden een snelle treinverbinding. Ook hierna blijft er een Qliner busverbinding Lelystad-Heerenveen-Groningen, maar deze wordt anders georganiseerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *