Vanaf mei introduceert spoor- en stationsbeheerder ProRail op het station in Groningen een nieuw fietsparkeersysteem.

Het nieuwe systeem moet duidelijk aangeven in welk deel van de Stadsbalkonstalling fietsen te lang (langer dan 14 dagen) geparkeerd staan. De fietsenrekken worden allen uitgerust met speciale klemmen die de stallingstijd opmeten. Wanneer een fiets te lang geparkeerd staat, kan de stallingsbeheerder de fiets verwijderen. Bijkomend voordeel aan het systeem is dat er borden bij de ingangen van het Stadsbalkon geplaatst worden waarop te zien is waar in de stalling nog plaatsen beschikbaar zijn. Dat bespaart (vaak kostbare) tijd en voorkomt volgens de verwachtingen wildgeparkeerde fietsen.

De proef loopt zes maanden. Wanneer de proef succesvol blijkt, zullen meer stationsstallingen met het systeem uitgerust worden. Ook in Utrecht wordt een fietsenstalling bij het station uitgerust met het systeem bij wijze van proef.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *