Nieuwe dienstregeling lijkt goed van start te zijn gegaan/ 1 minuut leestijd

lijn51-2016

De NS en Qbuzz lijken hun nieuwe dienstregelingen goed te zijn gestart. Er waren geen noemenswaardige vertragingen, problemen of klachten.

In de steden in Drenthe is veel veranderd. In Meppel wordt de busdienst sinds vandaag uitgevoerd door medewerkers van de sociale werkvoorziening, in Hoogeveen rijdt nu De Bij en in Assen heeft men een heuse stadsbus gekregen met lijn 1 tussen Marsdijk en het TT-circuit.

In Groningen is minder veranderd. Vooral in de stad zijn er weinig wijzigingen. Die komen in de loop van volgend jaar, wanneer een aantal infrastructurele projecten zoals de busbrug over de Paterswoldseweg en de busbaan tussen het Boterdiep en de Bloemsingel af zijn. Wel is er in de gemeente Haren al een grote wijziging geweest met de invoering van de nieuwe lijn 51. Deze bus rijdt vanuit Groningen via Beatrixoord, Zernike College en het NS-station naar Onnen en vervolgens verder naar Gieten of Assen. De lijn vervangt de lijnen 54, 58 en 254. Door de nieuwe routevoering rijdt er geen bus meer tussen Glimmen en Noord- en Zuidlaren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *