Op maandag 4 maart gaat de aanleg van het busknooppunt bij de halte UMCG Noord van start. De locatie wordt ingericht als klein busstation.

De situatie wordt daarbij een soortgelijke variant als de al verbouwde bushalte bij de Westerhaven. Op de locaties van de huidige bushaltes aan de Bloemsingel komen in beide richtingen een ruime bushalte, waarbij het fietsverkeer wordt gescheiden van de hoofdrijbaan. Het wegdek wordt voorzien van rode steentjes. Aan de Oostersingel komen ook bushaltes in beide richtingen. De halte aan de W.A. Scholtenstraat richting het Hoofdstation wordt daarmee verplaatst naar de Oostersingel.

Alle haltes worden voorzien van speciaal ontworpen abri’s, voorzien van veel glas. De komende maanden wordt gewerkt aan het kappen van enkele bomen en leidingen. Na de zomer begint dan de herinrichting.

Op maandag 4 maart is er een informatieavond voor omwonenden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *