Strukton gestart met aanleg opstelterrein De Vork/ 1 minuut leestijd

De treinvrije periode tussen Groningen en Assen biedt ruimte voor meerdere werkzaamheden op en rond het spoor. Eén van die grote werkzaamheden is de start van de aanleg van het nieuwe opstelterrein De Vork, tussen Groningen en Haren.

Tussen de reguliere sporen richting Assen en Winschoten bij buurtschap Essen is een overweg aangebracht om het bouwterrein te bereiken en zijn twee wissels in gebruik genomen. Ook zijn de eerste dwarsliggers voor het nieuwe spoor aangelegd.

Het project is onderdeel van het project Groningen Spoorzone. Nu staan de treinen van NS en Arriva nog opgesteld bij het Hoofdstation, maar die ruimte is nodig voor de verbouwing van het station de komende jaren. Voor de start van die verbouwing verhuizen de treinen naar het nieuwe terrein.

Dat terrein ligt ingeklemd tussen de sporen richting Assen en Winschoten en is zo makkelijk bereikbaar voor treinen van zowel NS en Arriva. Beide vervoerders krijgen hun eigen opstelgedeelte. Het deel van de NS wordt daarbij voorzien van bovenleidingen, omdat zij met elektrische treinen rijdt.

[mappress mapid=”172″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *