De Oldambtster wethouder Kees Swagerman gaat bij Arriva, de provincie en het OV-bureau een klacht indienen over de nieuwe vertrektijden van de late treinen naar Bad Nieuweschans en Veendam.

Sinds de start van de nieuwe dienstregeling zijn de late treinen naar deze stations van maandag tot en met donderdag met elkaar geruild, waardoor Veendammers nu een half uur later terug kunnen met de trein en reizigers richting Bad Nieuweschans nu een half uur eerder moeten vertrekken om de laatste trein te halen.

Volgens cijfers heeft de laatste trein naar Veendam gemiddeld vijf reizigers en die naar Bad Nieuweschans tien. Swagerman vindt de ruil daarom raar. Hij vindt een goede OV-verbinding tot laat van belang voor de krimpregio waarvan Oldambt onderdeel uit maakt.

Swagerman hoopt dat zijn schrijven ervoor zal zorgen dat de dienstregeling wordt aangepast, maar beseft zich ook dat de gemeente geen officiële partij in deze kwestie is en niets kan eisen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *