Vanaf 9 december 2007 gaat Arriva in samenwerking met Taxibedrijf de Grooth beginnen met een pilot. Deze pilot duurt 1 jaar, tot 15 december 2008 en komt in de plaats van de aanbesteding van het GGD-gebied die per 15 december 2007 zou plaatsvinden. Deze zal nu op 15 december 2008 plaatsvinden.

De pilot zal het openbaar vervoer, het collectief vraagafhankelijk vervoer, een deel van het WMO-vervoer en een deel van het leerlingenvervoer combineren. De pilot zal worden uitgevoerd in de gemeente Bellingwedde, de gemeente Reiderland, de gemeente Scheemda, de gemeente Winschoten, de gemeente Menterwolde en de Blauwe Stad. Arriva wordt hoofdvervoerder, Taxibedrijf de Grooth onderaannemer.

Bij de pilot wordt tussen 6:00 uur en 24:00 uur elke kern minimaal 1x per uur rechtstreeks aangesloten op de treinstations Winschoten, Nieuweschans en Scheemda. De routeuitvoering wordt deels vast en deels flexibel. Verder komen er een vijftal hoogwaaradig knooppunten, te weten Station Winschoten, Station Scheemda, Station Nieuweschans, Station Zuidbroek en Knooppunt Blijham. De hoofddrager van het project zijn lagevloers(service)bussen van 16-20 personen, aangevuld met lagevloersbussen van 20-25 personen, streeklagevloersbussen van ongeveer 45 personen en lagevloerstaxibusjes van 8 personen.

De centrale regie van het project zal bij Taxiplus komen te liggen. Zij hebben contact met alle bussen in het pilot-gebied en hebben direct contact met de centrales van Arriva Trein en Arriva Bus.

De buslijnen die onder de pilot gaan vallen zijn:

  • Lijn 11: Winschoten – Veelerveen v.v.
  • Lijn 12: Winschoten – Nieuweschans v.v.
  • Lijn 13: Winschoten – Zuidbroek v.v.
  • Lijn 14: Winschoten – Stadskanaal v.v.
  • Lijn 17: Winschoten – Scheemda v.v.
  • Lijn 18: Nieuweschans – Finsterwolde/Winschoten v.v.
  • Lijn 119: Winschoten – Delfzijl v.v.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *