Foto: Provincie Groningen
Foto: Provincie Groningen

Vanaf eind augustus starten de provincies Groningen, Drenthe en Friesland met een pilot met twee zelfrijdende, elektrische busjes. Deze eerste busjes worden ingezet in het Friese Appelscha. Daar gaan de bussen rijden tussen de Wester Es en het bezoekerscentrum van Staatsbosbeheer.

De proef is een initiatief van de gemeente Ooststellingwerf. Deze gemeente ziet dit nieuwe type kleinschalig vervoer als een mogelijke versterking op het platteland. De provincies delen deze visie en ondersteunen daarom de proef.

De busjes blijven drie maanden op het 2,5 kilometer lange traject rijden. Daarna zal de proef worden geëvalueerd. Bij de ingebruikname van de busjes tekenen de gemeente Ooststellingwerf en de provincies ook een intentieverklaring.

[mappress mapid=”87″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *