DSC_2981

Leerlingen van het Technasium van het Praedinius Gymnasium in Groningen zijn voor de provincie aan de slag gegaan met het bedenken van ideeën voor een bushalte van de toekomst.

De gymnasiumleerlingen zitten in het tweede jaar en is gevraagd vooral te kijken naar comfort en duurzaamheid. Provincie en gemeenten werken samen om bushaltes in de toekomst te verbeteren qua uitstraling en kwaliteit. Omdat veel schooljeugd gebruikt van de haltes maakt, is hen gevraagd mee te denken.

Er zijn in totaal acht ontwerpen door de leerlingen uitgetekend voor drie bushaltes in Groningen: P+R Kardinge in de stad, Boltbrug in Ten Boer en Meeroevers in Meerstad. Gedeputeerde Fleur Gräper kiest maandagmiddag tijdens een bijeenkomst op het Provinciehuis de drie beste ontwerpen. De provincie gaat vervolgens kijken hoe deze ideeën in te passen zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *