Vindicat en Qbuzz maken afspraken over tegemoetkoming en toekomst/ 1 minuut leestijd

Studentenvereniging Vindicat en Qbuzz hebben na het incident waarbij overlast werd gepleegd in enkele bussen op het Kardingerplein afspraken gemaakt over een tegemoetkoming en de inzet van bussen bij toekomstige Vindicat-evenementen.

Dat schrijft burgemeester Koen Schuiling maandag na een overleg tussen betrokken partijen in een brief aan de Groninger gemeenteraad. Hij heeft een zeilfeest dat eind deze week op het Paterswoldsemeer stond gepland geschrapt, omdat hij in de komende tijd wil bekijken hoe er stappen kunnen worden gemaakt naar een definitieve cultuurverandering. Vindicat zelf heeft inmiddels besloten voorlopig alle geplande evenementen af te gelasten.

De studenten die vrijdagavond in de bus zaten kwamen van het jaarlijkse feest Buitenspelen bij de Kardingerplas. Er werden door Qbuzz speciaal voor dit evenement bussen ingezet, maar toch besloten meerdere groepen met het reguliere busvervoer te reizen. In en om de bus werden de chauffeurs en andere passagiers geïntimideerd en werden onder meer noodhamers uit de houders gepakt en noodknoppen bediend. Uiteindelijk is er geen schade aangetroffen door Qbuzz.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *