Foto: Binary Koala/Flickr CC BY-SA 2.0

Een situatie op P+R Kardinge in Groningen waarbij een grote groep studenten van studievereniging Vindicat met de bus wilde reizen is vrijdagavond uit de hand gelopen.

Drie bussen moesten uit de dienstregeling worden genomen nadat onder meer de noodhamers werden losgetrokken en er noodknoppen voor de deuren werden ingedrukt.

Bij de Kardingerplas vond een jaarlijks feest van Vindicat plaats. Na afloop wilde de grote groep studenten terug richting de stad. Toen ging het mis in en rond de bussen. Uiteindelijk wilden sommige chauffeurs niet verder rijden en besloot Qbuzz Kardinge voor de rest van de avond uit de dienstregeling te halen. Sommige studenten liepen uiteindelijk over de busbaan en de ringweg in een poging thuis te komen. De politie liet zich assisteren door de mobiele eenheid, die in de stad was vanwege de voetbalwedstrijd tussen FC Groningen en FC Twente. Hun inzet bleek uiteindelijk niet nodig.

Michel van der Mark van Qbuzz zegt tegen RTV Noord dat ze van veel minder bezoekers uit gingen. Vooraf is er contact geweest met de organisatie, waaruit volgens hem zou blijken dat het om zo’n 700 studenten zou gaan. Er stonden aparte bussen voor hen klaar, maar de studenten besloten toch naar de P+R te lopen om met de gewone buslijnen naar de stad te rijden. De vervoerder wil na het weekend in gesprek met betrokken partijen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *