De gemeente Groningen heeft woensdag samen met een aantal partijen de plannen voor de Vitaliteitscampus Kardinge gepresenteerd.

In dit plan wordt een nieuw sportcentrum op, rond en in de Kardingebult gedacht, waarbij het huidige sportcentrum gesloopt wordt. Op deze locatie moeten woningen en onderwijs verrijzen.

Ook wil de gemeente het groen rond het sportcentrum aanpakken. Daarin is ook plek voor een nieuwe P+R-voorziening, die er erg anders uit moet komen te zien. “Op een modernere, groenere manier”, zegt wethouder Roeland van der Schaaf tegen RTV Noord.

Bij de P+R moet een heuse campusboulevard komen. Het is dan ook nog maar de vraag waar de busroutes langs gaan lopen. De gemeente wil in ieder geval van de ‘grijze asfaltvlakte’ af. De plannen zijn samengevat in een bidbook, wat eigenlijk betekent dat de eerste ideeën met potlood zijn ingetekend. Eind volgend jaar wil het college de uiteindelijke plannen voorleggen aan de gemeenteraad. Rond 2030 hoopt de gemeente de campus klaar tehebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *