De provincies Groningen en Drenthe maken zich grote zorgen over de toekomst van het openbaar vervoer in beide provincies. Reden is de voorgenomen bezuiniging van Het Rijk op de uitkering voor de provincies.

Alle Nederlandse provincies krijgen na dit jaar enkele tonnen minder aan uitkering per jaar. Dat komt doordat staatssecretaris Mansveld heeft besloten te stoppen met de compensatie van de inflatie. Door het verlagen van de uitkering kan het uitvoeren van de huidige dienstregelingen in gevaar komen. Groninger gedeputeerde Boumans zegt grote zorg te hebben voor de periode na dit jaar.

De provincies hebben gezamenlijk bezwaar gemaakt via hun koepelorganisatie IPO tegen de plannen van staatssecretaris Mansveld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *