Een 21-jarige Paterswolder heeft woensdag in de rechtbank van Assen een werkstraf van honderd uur gekregen voor de bedreiging van een buschauffeur met een vuurwerkpistool.

In oktober 2012 gaf de man geen voorrang aan de bus op de N372 tussen Peize en Roden. De verdachte reed te hard en was naar eigen zeggen erg geïrriteerd op het betreffende moment. De buschauffeur moest vol in de remmen om de auto van de man uit Paterswolde niet te raken. Uit schrik toeterde de chauffeur en seinde hij met zijn lampen naar de verdachte. Die was daar niet van gediend en draaide even verderop bij een stoplicht het raam van zijn auto open en richtte een, naar later bleek vuurwerkpistool op de chauffeur, die de schrik van zijn leven kreeg. De chauffeur zegt nog maandenlang met angst rond te hebben gereden.

Bij een huiszoeking in het huis van de man in Paterswolde vond de politie driehonderd gram hennep en illegale patronen. De Paterswolder heeft na zijn aanhouding psychische hulp gezocht en bood in de rechtszaal zijn excuses aan de chauffeur aan. Naast de werkstraf kreeg de man ook een voorwaardelijke celstraf van twee maanden opgelegd en moet hij 800 euro schadevergoeding aan de buschauffeur betalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *