De rechtbank heeft een 32-jarige buschauffeur uit Enschede veroordeeld tot een werkstraf van tachtig uur voor de diefstal van een laptop en tegels van het terrein van zijn werkgever Drenthe Tours in Assen en een nabijgelegen bedrijf.

De man was toen net een week in dienst voor de uitvoering van het treinvervangend vervoer tussen Groningen en Hoogeveen in april. Op 22 april stal hij de laptop en enkele dagen later de tegels bij de buren van Drenthe Tours. Hij kon op dat terrein komen via een kapot hek. Bij die laatste diefstal werd hij betrapt door een collega, maar de Enschedeer probeerde het goed te praten door te zeggen dat hij toestemming had van het bedrijf dat de tegels bezat.

Hij werd vervolgens in voorarrest gezet gedurende drie dagen. Na zijn vrijlating bracht hij de goederen terug naar de rechtmatige eigenaren. Drenthe Tours heeft de man destijds op staande voet ontslagen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *