Een 24-jarige man uit Winschoten heeft een werkstraf van zestig uur en een voorwaardelijke celstraf van twee weken tegen zich horen eisen door het Openbaar Ministerie.

Hij randde in januari vorig jaar in de bus van Hardenberg naar Hoogeveen een 17-jarig meisje aan. Tijdens de rit zat hij naast het slachtoffer en deed hij steeds alsof hij zijn telefoon pakte. In plaats van zijn hand in zijn broekzak te stoppen, raakte hij haar bovenbeen aan. Uiteindelijk legde hij ook zijn hand onder haar billen.

Het meisje maakte stiekem een filmpje met haar telefoon. Daarop is de hand van de Winschoter te zien. Bij aankomst in Hoogeveen belde het meisje de politie en wees ze de man aan. De man bood toen zijn excuses aan.

Tijdens de rechtszaak gaf de man eerst aan dat hij zijn telefoon wilde pakken en alleen per ongeluk het been van het meisje aanraakte. Later zei hij zich het vooral niet meer te kunnen herinneren, omdat hij toen naar eigen zeggen stoned was.

Op 24 september doet de rechter uitspraak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *