De gemeente Emmen gaat de app GoOV inzetten om jongeren met een beperking meer zelfstandig te kunnen laten reizen met het openbaar vervoer.

Voor jongeren van 9 jaar en ouder met bijvoorbeeld autisme kan de app een oplossing bieden de WMO-taxi te verruilen voor het normale OV. De app biedt duidelijke looproutes van deur-tot-deur, bushaltes en stations. De app biedt altijd actuele vertrektijden zodat duidelijk is wanneer de bus precies komt. Ook zaken als overstappen en reistijd zijn meegenomen in de app.

Jongeren worden niet zomaar met de app aan de gang gezet. Zij krijgen eerst een screening en training. Daarna wordt bekeken of ze kunnen reizen met de app. Mocht het toch misgaan tijdens een reis, dan biedt de app een noodknop die verbonden is met een hulpcentrale. Ook kunnen ouders en begeleiders live meekijken met de reis.

Vijftig Nederlandse gemeenten maken al gebruik van de app. Naar aanleiding van raadsvragen van Karien Velzing van Wakker Emmen gaat deze gemeente er nu ook mee aan de slag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *