De bussen en regionale treinen in onze provincies scoorden afgelopen jaar weer een mooi rapportcijfer. Dat is te zien in de vandaag gepresenteerde cijfers uit de OV-klantenbarometer.

Het busvervoer in Groningen en Drenthe (het GD-gebied) krijgt een gemiddeld rapportcijfer van 7,7. Dat is net boven het landelijk gemiddelde van 7,6. De Qliners scoren nog iets hoger met een 7,8. In de bussen en treinen zijn het afgelopen jaar 87.275 enquetes afgenomen voor dit onderzoek. Het algemene rapportcijfer neemt al een aantal jaren licht toe of blijft gelijk. Dat is ook dit jaar het geval. De gemiddelde waardering voor de Q-link is wel licht gedaald, vooral op het gebied van tijd en doorstroming.

Bij de treinen in beide provincies scoort de lijn tussen Zwolle en Emmen het beste met een 7,8. Dat is een kleine stijging ten opzichte van vorig jaar. Vooral de informatie en veiligheid worden als goed ervaren met een 8,1 als cijfer.

Een opmerkelijk cijfer uit de onderzoeken is dat van het aantal incidenten. In Groningen en Drenthe geeft meer dan het landelijke gemiddelde respondenten aan last te hebben van diefstallen, mishandelingen en mensen die zich lastig gedragen in het OV.

Groningen en Drenthe zijn niet de beste gebieden van het hele noorden. Het gebied Noord- en Zuidwest-Friesland, zonder de stadsdienst in Leeuwarden en het vervoer op Schiermonnikoog, scoort met een 7,8 hoger en de Waddeneilanden hebben met een 8,6 het beste gemiddelde rapportcijfer van Nederland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *