PRHoogkerksneeuw

Door de sneeuwval van maandagochtend, gecombineerd met ijzelvorming, loopt het openbaar vervoer in Groningen en Drenthe veel vertraging op.

Op de stadslijnen in Emmen en Assen valt de vertraging mee. In Groningen verschilt de situatie per lijn. Lijnen binnen de stad hebben een beperkte vertraging, vaak van enkele minuten, lijnen die ook buiten de stad rijden (2, 3, 4, 5 en 11) hebben wel een flinke vertraging, soms tot meer dan een half uur. De vertragingen liepen maandagmiddag terug, maar lopen sinds het invallen van de avond weer op.

Op de streeklijnen rijden de bussen met vertragingen variërend van een paar minuten tot ruim een half uur. Lijnen met flinke vertragingen zijn de langere lijnen als 73, 78, 140 en de lijnen tussen Groningen en Drachten.

Aan het begin van de avond reden er een tijdjge geen treinen maar bussen tussen Zuidbroek en Veendam. De treinen konden tussen beide plaatsen niet rijden door stroomdips. In de ochtend waren er ook al problemen op het spoor, voornamelijk met overwegen tussen Groningen en Leeuwarden. Op dit moment is de situatie op het spoor onder controle. Op de geëlektrificeerde trajecten blijven de hele nacht wel lege reizigerstreinen rijden om ijzelvorming op de bovenleidingen te voorkomen.

Het advies is om de reisplanners van Qbuzz en de NS in de gaten te houden voor de actuele situatie. Daarnaast is het verstandig om berichten van de vervoerders te volgen voor het reizen met het vervoer in de ochtendspits.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *