Treinvervoerders krijgen nieuw ultimatum/ 1 minuut leestijd

Foto: Raisa de Jong

Arriva en Keolis hebben van vakbond CNV een nieuw ultimatum in de CAO-onderhandelingen voor treinpersoneel gekregen.

De vervoerders moeten voor aanstaande vrijdag 12:00 uur met een loonsverhoging van 3,5 procent per jaar over de brug komen, zodat het personeel gelijkwaardig gaat verdienen aan de NS-collega’s. Komen de vervoerders niet over de brug voor die tijd, dan volgen er stakingen.

Eerder stelden de vakbonden al een ultimatum omdat de gesprekken met Arriva en Keolis vast waren gelopen. Toen reageerden de vervoerders tien minuten voor het aflopen van dit ultimatum en zei men weer in gesprek te willen.

Die gesprekken hebben geen soelaas geboden. Naast de loonsverhoging worden een kleiner verschil in salaris tussen jongere- en oudere medewerkers en een betere ouderenregeling geƫist.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *