De werkgevers in het openbaar vervoer gaan ondanks het door de vakbonden gestelde ultimatum niet in gesprek over een nieuwe CAO. Dat betekent dat er volgende week waarschijnlijk een nieuwe staking volgt.

Fred Kagie van de werkgeversvereniging VWOV zegt in een statement: “vakbonden vinden dat we toch over deze eisen in gesprek moeten gaan, onder dreiging en druk van een al aangekondigde staking. Dat is voor ons geen basis om te praten. Staken brengt ons niet aan tafel.”

Volgens Kagie is er simpelweg geen geld om op de eisen van de vakbonden in te gaan. FNV eist inmiddels een loonsverhoging van 16,9 procent voor één jaar, de CNV wil 14 procent. De werkgevers hebben 11 procent vooruitgang geboden met daarin een loonbod van 8 procent voor dit jaar.

De vakbonden hebben het ultimatum gesteld voor aanstaande maandag. Er zijn nieuwe stakingen aangekondigd voor na het verlopen van dit ultimatum zonder resultaat. Dat betekent dat er waarschijnlijk woensdag opnieuw geen bussen rijden.

Een gedachte over “OV-bedrijven willen niet met bonden praten na gestelde ultimatum”
  1. Zolang dhr Kagie onzin zit uit te kramen ( chauffeurs verdienen 4000 euro en slechts 10% ziekte), blijf ik staken. Het verschil in verdienste ligt bij mij op 15%. Tesamen met de 8% die de werkgevers willen geven komt dat neer op 23%. Ver onder het aanbod van de bonden. Het ziekteverzuim is meer dan 20% en dat is het al jaren. De werkgevers steken hun kop in het zand met werken met een woordvoeder die de feiten niet kent, of die willens en weten de zaak bedonderd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *