Er rijden dit jaar weer extra pendelbussen tijdens de Bloemenjaarmarkt in Groningen. Ook kunnen bezoekers nu parkeren op het nieuwe P+R Meerstad.

Tussen P+R Meerstad en de binnenstad rijden extra ritten om de drukte op te vangen. Ook rijden er speciale bussen tussen P+R Euroborg/P3 en de binnenstad. Vanaf daar rijden normaal geen bussen naar de binnenstad.

Dat betekent dat bezoekers van de Bloemetjesmarkt kunnen parkeren op P+R Reitdiep (lijn 1 & 2), P+R Kardinge (lijn 3 & 4), P+R Meerstad (lijn 5 met extra ritten), P+R Euroborg/P3 (extra bussen), P+R Haren (lijn 5 & 6) en P+R Hoogkerk (lijn 3 & 4). Er kan gebruik worden gemaakt van de gebruikelijke vervoersbewijzen, zoals OV-chipkaart en het Eurokaartje. Ook de Citybuskaart is geldig  (6 euro voor maximaal vijf personen). Op de drukke parkeerplaatsen, zoals P+R Hoogkerk en de Sontweg bij Ikea zijn medewerkers van het OV-bureau aanwezig om de kaartjes te verkopen.

De binnenstad is vrijwel als normaal bereikbaar per bus tijdens de Bloemenjaarmarkt. Alleen lijn 10 rijdt, richting het Hoornsemeer, om doordat de markt onder meer in de Oude Ebbingestraat is uitgesteld.

2 gedachte over “Extra bussen bij Bloemetjesmarkt”
  1. Hallo. Bij Ikea aan de sontweg kun je toch geen citybuskaart meer kopen.?
    Dit is toch geen P en R parkeerplaats meer. Is mij verteld. Maar als ik deze tekst lees kan het nog wel. Beetje verwarrend.

    1. Op Goede Vrijdag rijden er extra bussen. Dan is de Citybuskaart sowieso bij de chauffeur te koop. Voorgaande jaren waren er op de halte ook vaak kaartverkopers aanwezig. Daarbuiten rijdt lijn 5 langs de Sontweg. Ook een P+R-lijn, maar normaal moet de vertrekhalte voor de Citybuskaart een P+R-terrein zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *